Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η φωτεινή πλευρά της «ζωής»





Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011






Εντυπωσιακές δορυφορικές φωτογραφίες
O Felix Pharand-Deschenes τράβηξε εντυπωσιακές φωτογραφίες από δορυφόρο που απεικονίζουν την εναέρια κυκλοφορία...
στη Γη, τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά «κυριαρχούν» σε αυτή.

Οι απεικονίσεις του βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα που δείχνουν τους διαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας, τα υποβρύχια καλώδια που μεταφέρουν τα δεδομένα του Διαδικτύου, τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα.


Ο Felix έχει ιδρύσει την οργάνωση Globaia και προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς τον αντίκτυπο της ανθρώπινης φυλής στον πλανήτη.


.



















newsbeast

Η μεγάλη απόδραση από την... κούνια! - video

Antonov 225

Αεροδρομιο Γιβραλταρ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σχεδιάστε τις διαδρομές σας στην πόλη



Στο Google ο «χάρτης» των αστικών συγκοινωνιών




Σχεδιάστε τις διαδρομές σας στην πόλη

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της ελληνικής πλατφόρμας των χαρτών της με πληροφορίες «Transit», για την καλύτερη...
μετακίνηση στην πόλη με αστικές συγκοινωνίες. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, η Google έχει ενσωματώσει στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές λεωφορείων, μετρό, ηλεκτρικού, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακού. Η πληροφόρηση αυτή παρέχεται στο επιβατικό κοινό δωρεάν στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens.

Με το Google Transit, οι χρήστες που αναζητούν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους στην πόλη μπορούν πλέον να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών, χρησιμοποιώντας τα μέσα αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ. Οι διαδρομές αυτές εμφανίζονται ως εναλλακτική επιλογή στις οδηγίες μετακίνησης από τους χάρτες της Google.


Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και του ΟΑΣΑ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τους χάρτες της Google, με χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τους καθημερινούς χρήστες των αστικών συγκοινωνιών, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.


«Η βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες αποτελεί προτεραιότητα για μας, ώστε να μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση σε έγκυρη και εξατομικευμένη συγκοινωνιακή πληροφόρηση, προκειμένου να χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες», είπε ο κ. Δημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ και συμπλήρωσε: «Η υπηρεσία αυτή διαθέσιμη τόσο από το διαδίκτυο όσο και από κινητά, εκτιμούμε ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξυπηρέτηση ομάδων επιβατικού κοινού με ειδικό βάρος για τον ΟΑΣΑ, όπως είναι οι νέοι σήμερα».


Οι πληροφορίες «Transit» είναι διαθέσιμες τόσο στους χάρτες της Google στο διαδίκτυο, όσο και στην εφαρμογή χαρτών της Google για κινητά.


Για άμεση πρόσβαση στις παραπάνω πληροφορίες επισκεφτείτε το maps.google.gr, κάντε κλικ στo «λήψη οδηγιών» και επιλέξτε την μετακίνηση «με δημόσια συγκοινωνία» (το εικονίδιο με το λεωφορείο), εισάγοντας στοιχεία εκκίνησης και προορισμού. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε απευθείας τα στοιχεία εκκίνησης και προορισμού σας στη διεύθυνση maps.google.gr/transitathens .


protothema
ΑΘΗΝΑ 19 Οκτωβριου 2011 - φωτογραφιες























Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κινέζοι «πωλητές» είχαν κρεμάσει σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση σε δρόμο της Αθήνας

Νέα ήθη και νέα έθιμα φέρνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες από την Ασία, οι οποίοι βλέποντας ότι στην Ελλάδα επικρατεί...
η πλήρης ανοχή των πάντων, δεν διστάζουν να προβαίνουν σε πράξεις που είναι εντελώς αντίθετες με τον πολιτισμό μας και τον τρόπο ζωής μας.

Σύμφωνα με καταγγελία της Φιλοζωικής Εταιρείας της Ελλάδας, Κινέζοι «πωλητές» είχαν κρεμάσει ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Φιλοζωική Εταιρεία, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από πολίτες για την εξαφάνιση των αδέσποτων ζώων στο κέντρο της Αθήνας σε περιοχές που ζουν Ασιάτες.

Η νέα αυτή εξέλιξη δηλαδή η πώληση κατοικίδιων προς βρώση, κρεμασμένων σε δημόσια θέα σε οδό στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, διότι οι άνθρωποι αυτοί απλά συνεχίζουν να κάνουν στην Ελλάδα ότι θα έκαναν στη χώρα τους.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η απίστευτη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ απλός. Κανένας από τους ανευθυνο-υπεύθυνους δεν υπέδειξε στους «φιλοξενούμενους» μας Ασιάτες μετανάστες τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα. Τώρα όμως μετά από αυτή την καταγγελία προκύπτει ένα επίσης τεράστιο ζήτημα.

Σύμφωνα με τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας και της ανοχής απέναντι στο διαφορετικό, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ανεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση διότι μία απαγόρευσή της θα ερχόταν σε αντίθεση με την πρεσβεύουσα άποψη περί σεβασμού και αποδοχής του διαφορετικού.

Με απλά λόγια, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι οπαδοί της πολυ-πολιτισμικότητας που ελέγχουν την διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου θα μπορέσουν να παραδεχτούν ότι οι φιλοξενούμενοί μας έχουν το δικαίωμα να σφάζουν, να γδέρνουν και να πωλούν στο κέντρο της Αθήνας κατοικίδια; Θα μπορέσει η πολιτική οικονομική και ακαδημαϊκή ελίτ που πρεσβεύει αυτή τη νέα τάση για το ανακάτεμα των ανθρώπων, λες και είναι κόκκοι καφέ, να αποδεχτεί το αποκρουστικό θέαμα κατοικίδιων έτοιμων προς βρώση ;

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι αυτοί από την Ασία εάν ρωτηθούν γιατί το κάνουν αυτό, θα απαντήσουν αποστομωτικά ότι η κατανάλωση σκυλιών και γατιών είναι μέρος της κουζίνας τους και του πολιτισμού τους.

Επομένως το ζήτημα που προκύπτει από αυτή την είδηση δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αλλά πρόκειται για το ξεκίνημα μίας εκτεταμένης συζήτησης για το τι μπορούμε να ανεχτούμε ως πολυπολιτισμική κοινωνία και τι μπορούμε να απαγορέψουμε.

Με λίγα λόγια η πολύ-πολιτισμικότητας μας έδειξε το αληθινό του πρόσωπο και μας προκαλεί να απαντήσουμε στα αληθινά ερωτήματα της νέας τάξης πραγμάτων στην ελληνική κοινωνία εάν φυσικά είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε.
defencenet.gr

Ανέκδοτο


Ιδιος ο πατέρας σου ...
Η μαμά μαλώνει τον γιο:
- Είσαι ένας τεμπέλης και ψεύτης, ίδιος ο ανεπρόκοπος ο πατέρας σου.
- Μα Μαρία, εγω δεν είμαι ούτε τεμπέλης, ούτε ψεύτης, ούτε και ανεπρόκοπος, λέει ο σύζυγος.
- Δεν μιλάω για σένα αγάπη μου!!!!

Πάνω από 800.000 πλέον οι άνεργοι στην Ελλάδα

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011



Στοιχεία-σοκ δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ
Στοιχεία σοκ δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ για την απασχόληση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο...
του 2011 ανήλθε σε 16,5%, έναντι 12% τον Ιούλιο του 2010 και 16% το Ιούνιο του 2011.

Το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούλιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.140.007 άτομα.


Οι άνεργοι έφτασαν τα 820.276 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός εκτοξεύθηκε σε 4.382.901 άτομα.


Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.289 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (μείωση 6,7%) και κατά 21.118 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2011 (μείωση 0,5%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 213.241 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (αύξηση 35,1%) και κατά 26.591 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2011 (αύξηση 3,4%).


newsbeast

ΕΛΑΣ : "Ο τουρκικός Στρατός μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στον Έβρο και τους περνά απέναντι"


Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο ύπουλος και υπονομευτικός ρόλος της Τουρκίας όσον αφορά την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την γενικότερη πολιτικής της έναντι της Ελλάδας. Τεράστιο πολιτικό ζήτημα μεταξύ της Τουρκία της Ελλάδας και της ΕΕ προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Έβρου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" η ΕΛ.ΑΣ έχει συγκεντρώσει και καταθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και στην FRONTEX στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός Στρατός μεταφέρει με δικά του μέσα και προωθεί λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η αποκαλυπτική αναφορά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πρόσφατα με τις θερμικές κάμερες αυτοκίνητο του τουρκικού Στρατού να αποβιβάζει "ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον ποταμό Έβρο και στην συνέχεια επιχείρησαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα".
Σε άλλες περιπτώσεις, επισημαίνεται στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ, οι ομάδες των λαθρομεταναστών, που συνήθως οδηγούνται από Τούρκους λαθροδιακινητές, συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους του τουρκικού Στρατού οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται ανενόχλητες προς τη μεθόριο. Τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να τεθούν υπόψη και των Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκπροσωπούν τις αρχές της χώρας τους στο "σημείο επαφής" που έχει εγκαινιαστεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν αποδεικτεί ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο των τουρκικών αρχών με την άδεια της ηγεσίας θα πρέπει να κινητοποιήσει την ελληνική διπλωματία στην ΕΕ αφού το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση αλλά και ευρωπαϊκή.
Από την άλλη πλευρά δικαιώνονται ότι για χρόνια έγραφαν ότι η Τουρκία είναι εντελώς αναξιόπιστη και ότι υπάρχει εμπλοκή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υπονόμευση της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας με την διοχέτευση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών σε μία χώρα που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πτώχευσης και της κοινωνικής αναταραχής.
Με δεδομένη την αυστηρή πειθαρχία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  θεωρείται απίθανη η άγνοια των τουρκικών αρχών για τις πράξεις του τουρκικού Στρατού στα σύνορα με την Ελλάδα και ο ρόλος του ως διακινητή λαθρομεταναστών.
Φυσικά σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και η υπογραφή από την Ελλάδα του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ τον Φεβρουάριο του 2003 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεσμεύει την Ελλάδα να μην επιτρέπει τους λαθρομετανάστες που εισήλθαν στην ΕΕ από τα εδάφη της να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    

Οδηγίες πληρωμής ΔΕΗ


Μας το προώθησαν φίλοι που δουλεύουν σε τράπεζες και νομίζω ότι θα έχει νόημα εάν το κάνουμε μαζικά...
'Εχουμε και λέμε λοιπόν:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα,
το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε +
το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε ... τους «χαιρετισμούς» σας, μ' ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά ... εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

Απλό δεν είναι;
Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, ... θα τους κόψουμε, ... αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:

i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ ... θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).

ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.

iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ' αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί ... με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι' έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.

Κι' επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν' ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.

iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, ... φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

Υ.Γ.

Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή ή τις Τσιπρο-παπαρήγες, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ. Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ. Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι' αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι' εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.

Και το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι' αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι... έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!